آخرین مقالات

برداشتن خال قرمز با لیزر

برداشتن خال قرمز با لیزر

آنژیوم چیست؟

آنژیوم‌ها زائده‌های پوستی، غیر سرطانی رایجی هستند که از رگ‌های خون ایجاد شده‌اند و شبیه به خال قرمز هستند. سه نوع اصلی آنژیوم وجود دارد:

آنژیوم گیلاسی:

آنژیوم گیلاسی به نام های آنژیوم دوران پیری، آنژیوم مویرگی و همانژیوم گیلاسی نیز شناخته شده است. به این آنژیوم، سنیل آنژیوم، نقاط کمپل دی مورگان یا نقاط دی مورگان نیز گفته می‌شود. آنژیوم گیلاسی در هر ناحیه‌ای از بدن ظاهر می شود اما معمولا در بالاتنه بروز پیدا می‌کند.

آنژیوم عنکبوتی:

آنژیوم عنکبوتی مانند تار عنکبوت است و در مرکز این آنژیوم نقطه قرمزی وجود دارد که گروه‌هایی از رگ‌های خونی متسع در اطراف آن قرار دارند. این آنژیوم در کودکان، بیماران مبتلا به بیماری کبد واغلب در دوران بارداری زنانی که قرص‌های ضد بارداری مصرف می‌کنند، رایج است. آنژیوم عنکبوتی اکثرا بر روی صورت و قفسه سینه ظاهر می‌شود.

آنژیوم دریاچه وریدی:

این آنژیوم‌ها بر روی لب‌ها و گوش‌ها بروز پیدا می‌کند و معمولا آبی رنگ هستند اما به رنگ‌های قرمز و بنفش نیز وجود دارند. آنژیوم دریاچه وریدی در مردان بالای ۶۵ سال که بیش از حد در معرض نور آفتاب بوده‌اند، شایع است.
آنژیوم گیلاسی رایج‌ترین نوع آنژیوم است. این آنژیوم‌ها سرطانی یا مضر نیستند و در همه قسمت‌های بدن رخ می‌دهند و همچنین سایز کوچکی دارند که به اندازه یک سر‌سوزن تا حدود یک چهارم اینچ هستند. اگرچه رنگ آنژیوم گیلاسی معمولا قرمز روشن است (همانطور که از نام این آنژیوم پیداست) اما به رنگ‌های آبی، بنفش و تقریبا سیاه نیز یافت می‌شوند.

شکل آنژیوم گیلاسی چگونه است؟

آنژیوم گیلاسی مانند خال گوشتی هستند که بر روی پوست وجود دارند. در بیشتر مواقع این خال ها به رنگ قرمز روشن هستند که به اشکال دایره و بیضی قابل مشاهده شدن است. در واقع اگر بخواهیم قطر آنژیوم گیلاسی را در نظر بگیریم می توانیم بگوییم که تا یک چهارم اینچ می تواند قطر داشته باشد.

در برخی از موارد ممکن است این خال ها مانند پوست شما صاف و مسطح باشند و در بعضی از شرایط افزایش قطر و ضخامت پیدا کنند. همچنین این خال ها بر روی تنه، بازوها، پاها و شانه ها بیشتر از سایر نقاط پوست ممکن است دیده شوند و رشد کنند.

آنژیوم گیلاسی به چه دلایلی ایجاد می شود؟

علت های ایجاد این عارضه بر روی پوست در بسیاری از مواقع ناشناخته است. با این حال عوامل مختلفی را در ایجاد آنژیوم گیلاسی می توان سهیم دانست. برخی از عواملی که در ایجاد خال گوشتی نقش دارند را می توان اینگونه بیان کرد.

یکی از این موارد را می توان عامل ژنتیکی دانست. این عامل می تواند در ژن برخی از افراد وجود داشته باشد. از این طریق افراد خاصی ممکن است که به آن دچار شوند.
مورد دیگری که می تواند بر روی پوست تاثیرات منفی بر جای بگذارد را می توان آب و هوا دانست. به طبع نور خورشید می تواند یکی از این عوامل باشد که در ایجاد آنژیوم گیلاسی نقش موثری دارد. نورهای فرابنفش می تواند بر روی پوست به ایجاد این خال ها بیانجامد. به همین دلیل هرگز در معرض نور خورشید بدون استفاده از کرم ها ضد آفتاب قرار نگیرید.

مواد شیمیایی بسیاری وجود دارد که قرار گرفتن در مجاورت آنها می تواند خال گوشتی را بر روی پوست شما ایجاد کند. برای این منظور از تماس مستقیم با مواد شیمیایی اجتناب کنید.
برخی از افراد دارای بیماری های پوستی خاصی هستند. از آنجایی که ایجاد آنژیوم گیلاسی بر روی پوست ایجاد می شود و نوعی عارضه پوستی است می توان گفت که امکان ایجاد آن بر روی پوست های حساس و بیمار بیشتر است.
افزایش سن و سال را می توان عامل دیگری در ایجاد آنژیوم گیلاسی دانست. در واقع این عارضه در افرادی که بالای 30 سال دارند بیشتر مشاهده می شود.

روش های برداشتن خال های گوشتی قرمز (آنژیوم گیلاسی)

1. الکتروتراپی

در این روش جراحی آنژیوم گیلاسی، از جریان الکتریکی برای سوزاندن آنژیوم گیلاسی استفاده می شود.

2. انجماد با نیتروژن مایع

در این روش از نیتروژن مایع برای انجماد خال های قرمز استفاده شده و به طور کامل آن ها را از بین می برد.

این تکنیک از سریع ترین و ساده ترین راه های درمان آنژیوم گیلاسی است. معمولا یک جلسه درمانی طول کشیده و حدود 10 ثانیه نیتروژن مایع به ناحیه مورد نظر اسپری می شود. بعد از عمل زخم به ندرت دچار عفونت می شود و نیازی به مراقبت های سخت نیست.

3. لیزیک

در این روش از حرارت متمرکز لیزر رنگی پالسی (PDL) برای از بین بردن آنژیوم گیلاسی استفاده می شود.

استفاده از لیزر روش سریع و سرپایی است و نیازی به بستری شدن ندارد و با توجه به تعداد آنژیم گیلاسی در بدن، ممکن است یک تا سه جلسه درمانی طول بکشد. این روش چندان دردناک نیست و ناحیه مورد نظر بعد از جراحی دچار کبودی خفیف می شود که احتمالا 10 روز طول می کشد.

4. تراشیدن (Shave excisions)

برخلاف روش های قبل که از قسمت زیرین پوست اقدام به برداشتن ناحیه ضایعه می شود، در این روش آنژیم گیلاسی از سطح روی پوست برداشته می شود که ممکن است تاثیر آن کمتر از روش های قبل باشد اما زمان بهبود کاهش یافته و نیازی به بخیه نخواهد بود.

برداشتن خال قرمز با لیزر

این نوع جراحی با استفاده از لیزر رنگی پالسی (PDL) برای از بین بردن خال های قرمز انجام می‌شود. PDL یک لیزر زرد رنگ است که حرارت کافی برای از بین بردن ضایعات را تامین می‌کند. این روش یک درمان سرپایی است که سریع انجام می‌شود. بنابراین نیازی نیست که شب را در بیمارستان بستری شوید.

تعداد جلسات درمانی به تعداد انژیوم های گیلاسی بستگی دارد. این روش درمانی می‌تواند باعث کبودی خفیف شود که تا ده روز طول می‌کشد.

آیا آنژیوم گیلاسی خطرناک است؟

آنژیوم گیلاسی خطرناک نیست، اما می تواند شبیه به برخی از انواع سرطان پوست باشد. اگر ضایعه ای دارید که خونریزی بیش از حد دارد یا تغییر شکل، اندازه یا رنگ دارد، باید به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مراجعه کنید.

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی اغلب آنژیوم را تنها با مشاهده آن تشخیص می دهند. اگر مشکوک باشند که این یک رشد پوستی بالقوه مضر است، ممکن است درخواست بیوپسی کنند.

برای اطلاع از هزینه از بین بردن خال قرمز گوشتی با لیزر و اخذ مشاوره رایگان یا رزرو نوبت تلفنی، با ما تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مرتبط

فهرست