آخرین مقالات

درمان ریزش مو با پی آر پی PRP

درمان ریزش مو با پی آر پی PRP

پی آر پی PRP چیست؟

PRP (پلاسمای غنی از پلاکت) یک محصول اتولوگ می‌ باشد به این معنی که از خون وریدی خود فرد گرفته می‌ شود و به خودش نیز تزریق می ‌گردد و در نتیجه احتمال انتقال عفونت و واکنش آلرژیک وجود ندارد. خون وریدی حدود 10 سی ‌سی از فرد گرفته می‌ شود و در درون کیت ‌های خاصی ریخته شده و با دور مشخص سانتریفیوژ می‌ شود. در حال نرمال میزان پلاکت در بدن فرد نرمال حدود 5/1تا 5/4 میلیون می ‌باشد، درحالی‌که این میزان در PRP به 4 تا 5 برابر افزایش می ‌یابد. پی آر پی PRP آماده شده حاوی مقادیر زیادی فاکتورهای رشد مختلف و پروتئین می‌باشد که باعث تحریک و ترمیم بافت می ‌شود و نقش مهمی در رشد فولیکول مو دارند.
با وجود اینکه مطالعات درباره موفقیت با سرعت کم در جوامع پزشکی منتشر شده است، اما متخصصین بسیار جدی ادعا میکنند که PRP یک روش انحصاری برای ترمیم مو است.

چه ارتباطی بین پلاکت ها و رشد مو وجود دارد؟

درمان پلاسمای غنی از پلاکت یا پی آر پی برای ریزش مو از خون بیمار استفاده می ‌کند تا رشد موهای جدید روی پوست سر را تحریک کند. پلاکت ها یکی از چهار جزء اصلی و اساسی خون هستند ( سه مورد دیگر عبارتند از: گلبول های قرمز، گلبول های سفید و پلاسما ). پلاکت ها سبب رشد و بازسازی سلول های مختلف بدن می‌ شوند. همانطور که از عبارت «Platelet-Rich Plasma» مشخص است، به طور کلی مقدار پلاکت ها در این پلاسما، حدود 5 برابر غلظت آنها در خون است. در واقع این پلاسما، هماتوکریت بیشتری دارد (هماتوکریت برابر با نسبت سلول های خونی به پلاسما است). همین غلظت بالای پلاکت ها مفید است. زیرا فاکتورهای رشد ترشح می ‌کند که احتمالا برای بهبود زخم و رشد مجدد بافت بسیار کمک کننده است. در مورد ریزش مو، پلاکت های تزریق شده به عمق پوست سر، سلول های پاپیلای پوستی را تحریک خواهند کرد که سبب رشد و پر پشت شدن موها می‌شود.

انواع روش های درمانی ریزش مو با پی آر پی مو PRP چیست؟

پزشکان پوست و مو، معمولا زمانی از روش پی آر پی استفاده می ‌کنند که ریزش موی افراد از نوع ریزش موی آندروژنیک باشد. این مدل ریزش مو، یک نوع رایج است که باعث کوچک شدن فولیکول های مو می ‌شود و در مردان به حالت طاسی مردانه معروف است. این بیماری با روش PRP قابل درمان است. PRP تنها برای درمان ریزش موی آندروژنیک کاربرد ندارد بلکه این روش کاربردهای گسترده ای در پزشکی برای درمان بیماری های مختلف دارد.

مراحل تزریق پی آر پی مو

  1. پزشک یا تکنسین پلاسمای غنی از پلاکت را جهت تزریق آماده می ‌کند.
  2. قبل از تزریق، ناحیه مورد نظر با مواد ضد عفونی کننده نظیر الکل کاملاً تمیز می‌ شود.
  3. موضع مورد نظر با استفاده از لیدوکائین و یا انواع دیگر از بی‌ حس‌ کننده های موضعی بی ‌حس می ‌شود.
  4. در موارد درمانی آسیب ‌هایی مانند تاندون، ناحیه‌ ای نزدیک به محل تزریق با ژل مخصوص سونوگرافی پوشیده شده و کاوش گر سونوگرافی تصویری از تاندون را جهت یافتن محل دقیق تزریق نشان می ‌دهد.
  5. به بیمار توصیه می ‌شود جهت تسهیل روند تزریق آرامش خود را حفظ نماید. این امر می ‌تواند به کاهش درد ناشی از تزریق نیز تا حد زیادی کمک نماید.
  6. به وسیله سرنگ مخصوص، مقدار مشخصی از پی آر پی ( عموماً ۳ تا ۶ میلی لیتر ) توسط پزشک و یا تکنسین مربوطه به موضع تزریق می ‌شود. سپس ناحیه تزریق تمیز و بانداژ خواهد شد.

مزایای پی آر پی مو

برخی از مزایای روش پی آر پی عبارت ‌اند از:

  • پی آر پی برای قسمت‌هایی از پوست نیز قابل استفاده است.
  • نیاز به بستری و اتاق عمل ندارد.
  • در اکثر موارد نیاز به بیهوشی ندارد و درمان تقریباً غیر تهاجمی است.
  • از آنجایی که خون از خود فرد گرفته می ‌شود، احتمال انتقال هپاتیت و ایدز وجود ندارد.
  • به دلیل اینکه خون از خود فرد گرفته می ‌شود، امکان حساسیت و عفونت بسیار پایین است.
  • دوره بهبودی خیلی سریع
  • کوتاه و آسان است، هر جلسه پی آر پی موی سر حدود یک ساعت زمان می ‌برد.

پی آر پی مو چند درصد جواب می دهد ؟

نتایج براساس هر بیمار متفاوت است. هیچ تضمینی برای موفقیت نمی توان داد اما تحقیقات اولیه prp مو اعلام می کند که بیماران می توانند به درمان PRP پاسخ دهند و نتیجه بگیرند. بعضی از جراحان ترمیم مو برای بیمارانی که داوطلب جراحی نیستند PRP را بصورت هر ۳ یا ۴ ماه انجام می دهند. سایر پروتکل ها برای تضمین زنده ماندن بافت ازPRP حین یا قبل جراحی استفاده می کنند.
تحقیقات بالینی گسترده تر درحال انجام است. اما مقالات پزشکی موجود شامل نتایج خوش بینانه بسیاری است. هرچند مطالعات کنترل شده کمی موجود است؛ گزارشات موردی منابع اولیه ی نشان دهنده موفقیت درمان با PRP است.

آیا پی آر پی مو خطرناک است؟

PRP (پی آر پی موی سر) به دلیل این که سلول های سالم را از پوست سر می گیرد و به ناحیه ای که لازم دارد تزریق می کند سالم و طبیعی است. در این روش هیچ احتمالی برای انتقال عفونت از شخص دیگر وجود ندارد. زیرا از سلول های خودتان استفاده می شود که هیچ تغییری نکرده اند، این سلول ها توسط سیستم ایمنی شما پس زده نمی شوند.

در موارد زیر از انجام پی آر پی خودداری کنید:

  • اختلال سیستم ایمنی به دلیل بیماری ‌های سرکوب ‌کننده سیستم ایمنی، اچ آی وی، عفونت HTV یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی
  • بیماری‌ ها و مشکلات پوستی شامل: سرطان پوستی که هنوز وجود دارد یا درمان نشده است. این موارد شامل سرطان سلول ‌های سنگفرشی، کارسینوم سلول بازال و ملانوم، درمان سیستمیک سرطان و شیمی درمانی است
  • درمان با استروئید، بیماری ‌های پوستی که بر صورت تأثیر می ‌گذارند ( مانند پورفیری )، بیماری مسری، اختلالات خونی و ناهنجاری پلاکت خون، درمان ضد انعقاد خون ( مانند وارفارین )
  • در صورتی که باردار هستید، از درمان پی آر پی استفاده نکنید.

 

برای اطلاع از هزینه پی آر پی مو PRP و اخذ مشاوره رایگان یا رزرو نوبت تلفنی، با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مرتبط

فهرست