آخرین مقالات

سریع ترین راه رفع ترک های پوستی

سریع ترین راه رفع ترک های پوستی

استریا یا ترک پوستی چیست؟

ترک‌های پوستی که با نام علمی استریا شناخته می‌شوند، خطوط موازی و رگه ای روی پوست هستند که در نقاط مختلفی از بدن ایجاد می‌شوند.
ترک پوستی مشکلی است که بسیاری از ما در دوره ای زندگی خود با آن روبرو هستیم. ترک پوستی به شکل رده های باریک بر روی پوست، ظاهر پوست را تغییر می دهند و برخی افراد از این ظاهر آشفته ناراضی هستند. در کلی ترین حالت باید بگوییم شکاف هایی که در اثر شکسته شدن پوست ایجاد می‌شوند، ترک پوستی نامیده می‌شوند. آنها زمانی رخ می‌‍دهند که لایه بیرونی اپیدرم (استراتوم شاخی) آسیب دیده باشد. آنها از لایه های پوستی زیر جدا می‌شوند و معمولا در پاشنه پا، کف دست، بین انگشتان پا و نوک انگشتان یافت می‌شوند.

علائم ترک پوستی چیست؟

از علائم ترک پوستی یا استریا می‌توان موارد زیر را نام برد:

  •  در ابتدا به صورت رگه های سطحی و قرمز رنگ هستند.
  • باعث ایجاد سوزش یا خارش می شوند.
  • پس از مدتی حالتی عمیق گرفته و رنگشان به کرم یا زرد روشن تغییر می کند.

چه عواملی سبب ترک پوستی می شوند؟

عوامل متعددی سبب بروز این مورد می شوند که در ادامه به مهمترین آنها می پردازیم:

کاهش ناگهانی وزن:

وقتی فرد به طور ناگهانی وزن زیادی از دست می‌دهد، پوست نمی‌تواند سرعت جمع شدن خود را با سرعت کاهش وزن هماهنگ کند. همین مسئله سبب بروز پارگی بر روی پوست می‌شود.

مصرف پمادهای کورتیزون:

مصرف دراز مدت این پمادها سبب نازکی پوست می گردد و در نتیجه پوست آسیب پذیر می شود.

وراثت:

بررسی ها نشان می دهند این مشکل می تواند ارثی باشد. به طور کلی اگر پوست دارای قابلیت انعطاف پذیری پایینی باشد مستعد پارگی است.

تمرینات بدنسازی:

در این تمرینات با توجه به این موضوع که عضلات رشد می‌کنند باعث پارگی در بافت های بدن می‌شوند و ترک بر روی پوست به وجود می‌آید.

افزایش ناگهانی وزن:

همانطور که در مورد کاهش ناگهانی وزن اشاره کردیم، وقتی بدن مقادیر زیادی چربی به طور ناگهانی بدست می آورد و پوست نمی تواند خود را با این تغییرات همراستا کند و ترک پوستی به وجود می آید.

تغییرات هورمونی:

تغییرات هورمونی یکی از دلایل اصلی ابتلا به این مشکل به حساب می روند. اگر میزان هورمون کورتیزون در بدن بالا رود، باعث می شود آب در بدن محبوس شود، همین امر سبب تضعیف بافت کلاژن می شود و در پایان باعث بروز ترک پوستی می گردد.

بارداری:

ترک پوستی یکی از رایج ترین مشکلات دوران بارداری است. یکی دیگر از دلایل بروز این ترک‌ها رشد جنین‌است که سبب ایجاد کشیدگی بر روی پوست بدن می شود. زنانی که جنین دو قلو و یا چند قلو دارند، در سنین جوانی باردار شده‌اند و یا قبل از بارداری اضافه وزن پیدا کرده‌اند، بیشتر از زنان دیگر دچار این ترک خوردگی‌ها می‌شوند.

خشکی پوست:

خشکی پوست یکی از شایعترین علت ترک خوردگی پوست است. رطوبت موجود در بافت‌های پوستی از پوست در برابر خشک‌شدن و بروز مشکلاتی مانند ترک‌خوردگی جلوگیری می‌کند.

روش های پیشگیری ترک پوستی

تغییر وزن

نسبت به تغییر وزن خودتان آگاه باشید. اگر قرار است در مدت مشخصی وزن خود را کاهش یا افزایش دهید، این کار را حتما زیر نظر پزشک تغذیه انجام دهید. پزشک تغذیه با رعایت اصول غذایی، بهترین برنامه را برای کاهش یا افزایش وزن شما ارائه خواهد کرد.

ماساژ با استفاده از روغن‌های گیاهی

یکی از مواردی که روغن‌ها کاملا مفید عمل می‌کنند، برای پیشگیری و جلوگیری از ترک‌های پوستی در دوران بارداری است. دو روغن نارگیل و کرچک برای این کار مناسب‌تر هستند. نواحی مستعد ایجاد ترک پوستی در زنان باردار، شکم، باسن، سینه ها، پشت‌کمر به خصوص در قسمت گودی آن و پشت ران‌ها می‌باشند که البته کاملا بدیهی است؛ اصلی ترین ناحیه ایجاد ترک‌های پوستی در زنان باردار، نواحی شکم می‌باشد.

ورزش‌های مخصوص پیشگیری از ترک‌های پوستی

تعداد زیادی از ورزش‌های سبک وجود دارند که می‌توانند حالت کشیدگی در پوست ایجاد کرده و در طولانی مدت از تمام عوامل ایجاد کننده ترک های پوستی جلوگیری کنند. این ورزش ها را می توانید با استفاده از مربی حرفه ای آموزش دیده و سطح خونرسانی و گردش خون را در پوست خود بالاتر ببرید. البته برای زنان باردار این ورزش ها حتما باید توسط پزشک مربوطه تایید شوند.

 

استفاده از کرم ها و لوسیون‌های مخصوص

تعداد زیادی کرم مرطوب کننده و لوسیون های حرفه ای برای جلوگیری از مشکل ترک های پوستی وجود دارند که توسط متخصص پوست برای افراد مختلف تجویز خواهند شد. این کرم ها و لوسیون ها نیز دقیقاً همانند روغن های گیاهی می‌توانند انعطاف پوست را بالاتر برده و از خشکی بیش از حد پوست جلوگیری‌کنند.

 

مصرف ویتامین‌های مخصوص سلامت پوست

استفاده از برخی ویتامین ها برای سلامت پوست ضروری می باشد. یکی از معروف ترین این ویتامین ها، ویتامین E می باشد که هم در دوره پیشگیری و هم در دوره درمانی برای ترک های پوستی کاملا مفید است. یکی دیگر از ویتامین ها که در تولید و انتشار کلاژن اهمیت دارد، ویتامین C می باشد.

 

از بین بردن ترک های پوستی با لیزر

درمان لیزری یکی از جدید ترین روش های درمان قطعی ترک های پوستی بوده که در کاهش ظاهر این ترک ها موثر است. لیزر های پالسی رنگی و پالسی شدید می توانند ظاهر ترک های پوستی را بهبود بخشیده و تولید کلاژن را در طول زمان افزایش دهند.

 

این فرایند ها توسط یک جراح پلاستیک، زیبایی یا پوست انجام می شوند. افراد باید از اعتبار و مهارت پزشک معالج خود اطمینان یابند. امکان دارد جهت بهبود ۲۰ تا ۶۰ درصدی ترک های پوستی به حداکثر ۲۰ جلسه درمانی نیاز باشد. ممکن است این جلسات درمانی پر هزینه باشند.

پلاسمای گرم جهت از بین بردن ترک های پوستی

در پلاسمای گرم با جمع‌کردن پوست اضافه ترک ها مخصوصا در نواحی که پوست شل و افتاده‌است به ترمیم بافت پوست کمک می‌کنیم. ممکن است پلاسمای گرم به تنهایی پاسخگوی درمان همه ترک ها نباشد و نمی توان هر نوع ترک پوستی را کاندیدای مناسبی برای روش پلاسمای گرم دانست.

کربوکسی تراپی  جهت از بین بردن ترک های پوستی

در این روش با تزریق گاز کربن دی اکسید  به زیر پوست ( درست در محل ترک ها ) پوست را به ارسال هرچه بیشتر اکسیژن به ناحیه تزریق شده وادار میکنیم. تنها راه رسیدن اکسیژن بیشتر، رسیدن جریان خون بیشتر به ناحیه مذکور است. بدین ترتیب جریان خون زیادتر از حد نرمال همراه با اکسیژن فراوان به ناحیه مورد نظر می‌رسد که به ترمیم بافت مورد نظر کمک شایانی می‌کند. کربوکسی تراپی نیز ممکن است نتواند به تنهایی پاسخگوی کلیه ترک های پوستی باشد و نیاز است به عنوان درمان مکمل استفاده شود.

 

برای اطلاع از هزینه از بین بردن ترک پوستی با لیزر و اخذ مشاوره رایگان یا رزرو نوبت تلفنی، با ما تماس بگیرید

مطالب مرتبط

فهرست