آخرین مقالات

شباهت‌ و تفاوت دستگاه آی پی ال با لیزر

شباهت‌ و تفاوت دستگاه آی پی ال با لیزر

آیا لیزر و آی پی ال (IPL) با یکدیگر تفاوت دارند؟

از بین بردن موهای زائد با لیزر طرفداران بسیاری دارد. حذف موی زائد به دلیل سادگی و اثربخشی بالا در تمامی افراد اعم از زن و مرد با هر نوع پوستی و در هر رده سنی مورد توجه قرار گرفته است. همچنین افزایش روزافزون مخاطبانی که بدنبال روشهای جدیدتر، سریعتر، با میزان اثربخشی بالاتر و ایمن تر برای کاهش موهای زائد هستند. عامل اصلی تنوع و گسترش تکنولوژیهای مختلف از جمله سیستمهای بر پایه نور شده است.

دستگاه IPL با لیزر

برای رفع مو‌های زائد و درمان مشکلات پوستی از روش‌های آی پی ال و لیزر استفاده می‌شود. دو دستگاه آی پی ال و لیزر، از هم جدا هستند. اما کاربردهای مشابهی دارند. مثلا برای رفع مو‌های زائد در هر دو سیستم، از پرتو نور برای هدف قرار دادن ملانین‌ها و فولیکول‌های مو استفاده میشود. ولی آی پی ال، به هیچ عنوان لیزر یا زیر مجموعه‌ای از آن به حساب نمی‌آید و فقط مبنای سیستم آن براساس نور است.

IPL چیست؟ و عملکرد آن به چه صورت میباشد :

آی پی ال که مخففintense pulse light هست به معنای نور شدید پالسی است. آی پی ال، به جای استفاده از لیزر، از یک طیف نور گسترده با قدرت بالا که نور را در طول موج‌های مختلفی منتشر میکند بهره می‌گیرد. در واقع فلش‌های لامپ‌های زنون تولید کننده طیف نور گسترده در دستگاه آی پی ال هستند، که می‌توانند اثرات متفاوتی بر ساختار گوناگون پوست داشته باشند.

فرکانس نور شدید (طیف نور) دستگاه آی پی ال در هنگام رفع مو زائد، علاوه بر آسیب جدی بر فولیکول های مو، تمام بافت‌های اطراف آن را نیز به صورت غیر متمرکز، تخریب می‌کند. دستگاه آی پی ال، مثل لیزر نیست که از یک نور متمرکز برای از بین بردن مو‌های زائد استفاده ‌کند. بنابراین آی پی ال به نسبت لیزر، از تاثیر کمتری برخوردار بوده و به تعداد جلسات درمانی بیشتری برای رفع مو زائد نیاز دارد.
البته دستگاه IPLروش محبوبی جهت برداشتن موهای زائد وجوان سازی پوست و روشن نمودن لکهای صورت وهم چنین آثار سطحی جوش های صورت (آکنه ) می باشد.

از دستگاه آی پی ال برای موارد درمانی و زیبایی زیر استفاده میشود :

  • درمان ضایعات عروقی
  • رفع مو‌های زائد
  • جوانسازی پوست
  • درمان و رفع لکه‌های مادرزادی
  • درمان واریس
  • برطرف کننده چین و چروک صورت
  • ترمیم اسکار سوختگی، جراحی و زخم
  • رفع پیسی و لکه‌های قهوه‌ای
  • درمان جای جوش و آکنه

عوارض دستگاه آی پی ال

برخی تصور می‌کنند که دستگاه آی پی ال، به دلیل استفاده از نور به جای پرتو لیزر، عوارض و خطرات کمتری دارد. اما عوارض ناشی از آی پی ال می‌تواند بیشتر از لیزر باشد. احساس سوزش، قرمزی و ملتهب شدن ناحیه تحت درمان، از عوارض آی پی ال است. و اگر انجام آی پی ال، توسط اپراتوری نابلد و بی تجربه انجام بگیرد امکان سوختگی سطحی پوست و حتی پرمویی در ناحیه مورد نظر وجود دارد.
برای انجام آی پی ال، شما باید حداقل از 3 هفته قبل، سولاریم و برنزه نکرده باشید و در معرض تابش شدید آفتاب قرار نگرفته باشید. درضمن نمی‎توان سایر روش‌های زیبایی مانند تزریق ژل، بوتاکس و میکرونیدلینگ را در یک روز و همزمان با آی پی ال انجام داد.

لیزر چیست ؟ و عملکرد آن به چه صورت میباشد :

لیزر هم برای رفع مو زائد و هم برای درمان بیماری‌های پوستی، روشی ایمن، غیر تهاجمی با ماندگاری و رضایت بالا است. پرتو نور لیزر، طول موج یکسانی داشته و به شدت متمرکز شده است. بنابراین در هنگام رفع مو‌های زائد، می‌تواند بسیار سریع‌تر از آی پی ال، از لایه اپیدرم پوست عبور کرده و با نفوذ به عمق آن، ریشه مو را بسوزاند.

از لیزر برای زیبایی پوست و موارد زیر میتوان استفاده کرد:

  • پاک کردن، از بین بردن یا ریمو تاتو
  • درمان چین و چروک های پوست
  • از بین بردن جای جوش و آکنه
  • از بین بردن لکه‌های ناشی از آفتاب سوختگی
  • رفع مو‌های زائد
  • درمان انواع کک و مک
  • ترمیم انواع اسکار و آثار زخم
  • رفع لکه‌های مادر زادی و ماه گرفتگی

عوارض استفاده از لیزر:

معمولا استفاده از لیزر، برای درمان بیماری‌های پوستی و رفع مو‌های زائد روشی ایمن و غیر تهاجمی بوده و عوارض جانبی ندارد. اما مانند سایر روش‌های زیبایی، استفاده از لیزر نیز گاهی عوارضی دارد. البته این عوارض دائمی نبوده و موقتی و خفیف هستند و پس از حداقل دو ساعت و حداکثر دو روز از بین می‌روند.

شباهت ‌های لیزر و آی پی ال

در هر دو روش انرژی نوری توسط ملانین (رنگدانه) در ساقه مو جذب می‌شود و به انرژی حرارتی تبدیل شده و این حرارت خون رسانی به مو را قطع و در نتیجه رشد مو را متوقف می‌کند. لیزر و آی پی ال هر دو میتوانند عوارض جانبی بر پوست داشته باشند. ازجمله قرمزی (اریتیما)، ورم (اِدِم) و نرمی بیش از اندازه پوست که معمولا همگی کوتاه مدت هستند.

هرگز نباید از لیزر و آی پی ال برای ناحیه اطراف چشم (برای مثال ابروان) استفاده شود و طی مراحل درمان در هر دو باید از محافظ چشم استفاده شود.
هیچکدام از این دو روش نتیجه فوری ندارند. در هر دو معمولا بین دو تا سه هفته زمان لازم است تا موهای مداوا شده ریزش کنند و شاهد نتیجه دلخواه باشیم. آن دسته از تارهای مویی که در مرحله دوم یا سوم رشد باشند همچنان پس از لیزر یا آی پی ال نیز به رشد خود ادامه می‌دهند و باید در جلسات بعدی به آنها پرداخته شود.
پوست در هر دو روش لیزر یا آی پی ال، به نور حساس خواهد بود. این درحالیست که در هر دو روش برای رفع موهای زائد از کرم ضدآفتاب کافی استفاده می‌شود.

تفاوت دستگاه آی پی ال با لیزر

مهمترین تفاوت دستگاه‌های لیزر و سیستم آی پی ال، مربوط به طول موج آن‌ها است. اشعه‌های نور ای پی ال، طول موج‌های متفاوتی دارند. بنابراین فقط بخشی از آن‌ها، توسط فولیکول مو جذب شده و درصد زیادی از طیف نور سیستم آی پی ال هدر می‌رود. اما پرتو نور لیزر، طول موج یکسانی داشته و به شدت متمرکز شده است. بنابراین در هنگام رفع مو‌های زائد، می‌تواند بسیار سریع‌تر از آی پی ال، از لایه اپیدرم پوست عبور کرده و با نفوذ به عمق آن، باعث حذف موها میشود.

روش IPL برای رفع مو‌های زائد، بسیار ارزان‌تر از لیزر است. اما تاثیر و قدرت آن، قابل قیاس با لیزر نیست. در روش IPL مدت زمان جلسات، کم اما تعداد آن‌ها زیاد است. ولی استفاده از لیزر تعداد جلسات کمتری داشته و نتایج بهتری هم از ای پی ال دارد.

بستگی به نوع، سال تولید، کشور سازنده و موارد همراه دستگاه لیزر، اثرات آن در موبری متفاوت است. مثلا دستگاههاى ليزر الكساندريتى كه به همراه ليزر N-DYAG هستند میتوانند حتى در پوستهاى تيره و برنز نیز کاربرد داشته باشند. پوست هایی كه انواع ليزرها و آى پى ال ها برای آنها ممنوع است. اما مهمتر از دستگاه، اپراتور یا پزشک انجام دهنده لیزر می باشد.

 

برای اطلاع از هزینه لیزر موهای زائد و اخذ مشاوره رایگان یا رزرو نوبت تلفنی، با ما تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

مطالب مرتبط

فهرست